fbpx

Mire jó a Kutyaovi?

Amikor baba kutya kerül a családba, az egy kicsit olyan, mint egy párkapcsolat elején az a bizonyos rózsaszín köd. Az a szerelmetes nézés, amivel megtisztel minket az új jövevény, majd örökre így marad.

A baba kutyák esetén a legnagyobb tévhit, hamis biztonságérzet és kamu, amivel áltatnak minket (mármint a babakutyák), hogy soha többé nem fognak fél méternél messzebb menni tőlünk, mindenhova követnek majd életük végéig minket és még pisilni se fogunk tudni egyedül már, hiszen oda is jönnek velünk. Ha minket kérdeztek, ez a beetetés része. Ahogy a kinézetük is. Azért ennyire cukik, kedvesek és levakarhatatlanok, hogy eladják magukat. Aztán jön a fekete leves: 5-6 hónap körül elkezd kinyílni a világ, megbátorodnak, mi pedig kontrollt vesztetten állunk és hüppögünk, hogy történhetett ez és hova tűnt az az édes cuki szőrgombolyag, aki eddig ki sem jött a fenekünkből és csillogó szemmel várta, hogy hozzászóljunk.

 

Persze vannak egyéb dolgok is, amik már az elején elbizonytalaníthatnak (szobatisztaság, rágcsálás, harapdálás), de ugye két rosszaság között olyan édesen alszanak, hogy el is felejtjük hamar ezt a dolgot. És eltelik úgy hat-hét hónap, hogy mi nem sokat tanultunk arról, milyen is kutyát nevelni, úgy igazán. Hiszen alig volt rá szükség. Persze ülni tud és az ekkor még elég is. Meg hát baba. Neki is jár a gyerekkor.

 

Mi is úgy gondoljuk, hogy a babakutya legyen csak babakutya, jár neki a gyerekkor, de úgy gondoljuk a gazdikat fel kell készíteni a következő időszakra, eszközt kell kapniuk, hogy a kamaszkorban is ők uralják a terepet. Ennek pedig a legjobb módja a koncentráció és figyelem, illetve a motiváció felépítése, már babakutya korban.

 

Az ingyenes kutyaovinkat pedig pontosan erre találtuk ki: megmutatni nektek, hogy egy ekkora kutyával, hogyan lehet úgy foglalkozni, hogy az még ne legyen sok neki, illetve, hogyan tudjátok motiválni a kölyköket, ekkora inger környezetben: más kutyák között, kint a szabadban, sok más emberrel együtt. Segítünk pár hasznos tanáccsal, mire kell figyelni, hogy lehet feladatokat felépíteni és kapcsolatot, bizalmat erősíteni, ami a kamaszkorban megtartó erőként szolgálhat majd.

 

A másik fontos mozzanata a kutyaovinak az pedig a szocializáció: ovinkba 7 hónapos korig jelentkezhettek, tehát nem fogtok találkozni idősebb kutyikkal, nem kell aggódnotok, hogy egy idősebb, nagyobb testű kutyával valami összetűzés lesz. A babáknak nagyon jó a kortársaikkal együtt játszani – amire az ovi végén biztosítunk lehetőséget – szépen tanulhatják egymás jelzéseit, mi sok, mi fér még bele, és persze nektek is elmondjuk, hogy hol vannak a határok, mire kell figyelni, ha kutyátok játszik.

Fontos, hogy az ovink nem tanfolyam jellegűen épül fel, minden órán hasonló feladatokat veszünk, itt a gyakorlás, kapcsolatépítés és a szocializáció a fontos, minden mást alapfokú tanfolyamainkon tudtok elsajátítani, amint suli érett a kiskutyátok. Ide játszani és koncentrációt építeni jöttök, és hogy jól érezzétek magatok. Ovi után pedig reményeink szerint mindenkinek alszik egy nagyot a kiskutyája.

Ha babakutyád van és minden szükséges (állatorvossal konzultálva) oltással rendelkeztek, akkor várunk Titeket szeretettel Ingyenes Kutyaovinkba március 4-től újra, szombatonként 9:00-tól!

JELENTKEZÉS

Minden információt megtaláltok a jelentkezési lap linkjén – a részvétel ingyenes, de regisztációhoz kötöt!

 

SZERZŐ: Megyesi Eszter

 

Kutyaovi
UDT - KutyaOVI ingyen
Kutyaovi
tiltas fontossaga
UDT Alap Tanfolyam

ALAP TANFOLYAM

Jelentkezz a következő csoportba

Alap tanfolyam

KÖZÉPFOKÚ TANFOLYAM

Jelentkezz a következő csoportba

Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet vagy csak kérdésed lenne, fordulj hozzánk bizalommal!

Elfogadom az: