fbpx

Csere Tímea tréner

Csere Timi vagyok.
Szenvedélyem a kutyázás, és hogy a gazdiknak minél könnyebb legyen a városban együtt élni a kutyájukkal. Az első legfontosabb dolog a számomra, hogy már kölyökkorban hozzászoktassuk minél több ingerhez a kutyát, hogy aztán az elkövetkező 8-10  év zökkenőmentes, nyugodt és kiegyensúlyozott legyen. Ezért is fektetünk iskolánkban a kölyök programunkra nagy hangsúlyt.
A másik legfontosabb, hogy a már idősebb kutyások vagy esetleg menhelyről befogadott kutyások is könnyebben tudjanak alkalmazkodni a város élethez.
Így missziónknak tekintjük, hogy minél változatosabb ingerkörnyezethez szoktassuk a hozzánk érkező gazdikat.
4 éve fogadtam örökbe kutyámat Grace-t, aki egy nagyon félős kutya volt akkor, minden nagyobb mozdulattól és zajtól megriadt.
Ennek apropóján elvégeztem vele az alap és középfokos képzést. Kellenek a kihívások, ezért úgy gondoltam a megszerzett tudást szeretném továbbadni. Így elvégeztem a trénerképzést is.
A képzés után a suliban lehetőséget kaptam az oktatásra; először ovis foglalkozásokat tartottam, majd jöttek az alapfokos képzések, rengeteg csoporttal és kutyával foglalkozhattam és tanulhattam tőlük.
Ezután a következő kihívásként új trénercsoportok oktatásában is részt vehettem.
Grace képzése természetesen ezen időszak alatt sem állt le, folyamatos továbbképzésen vettünk részt. Belekóstoltunk az őrző-védő tréningekbe, –  de csak egy bepillantás erejéig, ez nekünk félelmetes volt – de az engedelmes része sosem volt Grace kedvence. Elvégeztünk Dog Dancing tanfolyamot is, de a legsikeresebb tanfolyam a szagazonosító tanfolyamunk volt, melyet ma a legnagyobb boldogsággal tudunk végezni.

Itt találkozhatsz velem:

Kutyaovi avagy kölyökprogram a városi élethez.

Iskolánk nagy hangsúlyt szeretne fektetni arra, hogy már kölyökkorban hozzászoktassuk a kutyákat a városi élet kihívásaihoz.
Kezdve a kutya-gazdi kiegyensúlyozott kapcsolat, – a koncentráció és az alapengedelmesség kialakítására – , az utcán való közlekedésre, tömegközlekedéshez való szoktatásra, otthoni együttélésre és még rengeteg minden másra.
Képzésünk pozitív megerősítésre alapoz, hisszük, hogy a jókedvű tréningek sokkal célravezetőbbek, mint a kényszerítő, fenyítő magatartás, de csak pozitív megerősítéssel nem lehet kutyát nevelni. Beszélünk a helytelen magatartásról, a következményekről is, ennek fokozatairól mikor, mi és hogyan helyes.
A tanfolyam során megtanuljuk a klikker helyes használatát, mely a pozitív megerősítés alapja, és nagyban megkönnyíti, valamint meggyorsítja a tanulási folyamatokat.

Amire szükség lesz a tanfolyam során:

  • oltási könyv
  • víz itatáshoz és itató tál
  • Jutalomfalat – a jó jutalomfalat: sajt, virsli, főtt hús
    [fontos, hogy puha, könnyen nyelhető legyen a jutalomfalat, így dinamikusabb lesz a jutalmazás. A táp – különösen, ha száraz táp – vagy az előre készített száraz jutik nem megfelelőek, mert rágni kell és félrenyelhet az eb.]
  • Játék – köteles labda, kötél, rongy

BENEDEK és MOKKA

Timit egy kutyaovi csoportban ismertük meg. Meglepő, mert nem én választottam trénert, hanem Mokka választotta Timit.

Mokka és tanítója között azonnal megvolt az összhang. Timi céltudatatos, kitartó, jó pedagógiai érzékkel rendelkezik, aki a kutyának megtanítja, gazdival elhiteti, hogy nincs lehetetlen.

Elkötelezett és szorgalmas munkával bármelyik négylábúból lehet menő városi kutya. A kreativitása, megbízhatósága és a rugalmassága pedig határtalan. Az órái jól felépítettek, sikerorientáltak és sokoldalúak, amiket a hétköznapokban könnyen lehet gyakorolni, alkalmazni.

Lényeges, hogy Timi nem „mindenttudó tanár”, hanem segítő, tanácsadó, aki mindig elérhető. Nála nem csupán játszunk a játék-kevéért, hanem játszva tanulunk, ami tartós és könnyen előhívható tudást nyújt nekem és Mokkának is.

A következő képzéseket tartja:

Galéria

Kapcsolat

Adatvédelem

Ászf