fbpx

Kutya Tréner tanfolyam
tanfolyam

Érdekel a kutyakiképzés, milyen is lehet trénerként dolgozni?
Szeretnéd megtanulni a kutyák képzését és megszerzett tudásodat továbbadni hobbi kutyásoknak?
Kíváncsi vagy a különböző tanítási módszerekre?
Vagy esetleg saját kutyádat és magadat szeretnéd magasabb szintre emelni, mint amit egy átlagos tanfolyamon megtanulnátok?
Akkor itt a helyed nálunk!

Kutytrénertanfolyam1

Mit fogsz tanulni nálunk?

 • Megismerkedsz a kutyák képzési módszereivel, az alapoktól kezdve 17 gyakorlat orientált foglalkozáson át, hogy hogyan építs fel egy tanfolyamot a kezdő szinttől a haladóig.
 • Különböző tanítási módszerek
 • Hogyan kutyázzunk a városban, gyakorlati oktatás a városban, valós szituációkban
 • Kipróbálhatod magad, hogy hogyan tarts majd egy csoportos órát aktív iskolai körülmények megtekintése
 • Betekintést kaphatsz egy működő iskola óratartásába, ahol a trénerek segítenek értelmezni és magyarázni a szituációkat.
 • Egyéni konzultációs órák a tanfolyam során több alkalommal a választott trénerrel, figyelve a saját tanulási temotókra.
 • Gyakorlati órák a Smart Dog, Agility, Obedience, Kutya Fitness ágazatokban
 • Terápiás kutyák képzése, munkája
 • Kereső kutyák szimat munkája elméletben és gyakorlatban, valamint ízelítőt kaptok más szimat munkákról így a mantrailng-ről, a nyomkövetésről.
 • Megismerkedhettek az engedelmes munkák ágazataival: BH, IBGH, IGP vizsgák, versenyek
 • Kutya egészségügy: állatorvosunk előadása arról amit egy trénernek illik tudnia
 • Fizioterápa alapok, mozgásszervi betegségek felismerése, javítása
 • Állatvédelem, kutyák mentése
 • Lehetőség menhely látogatásra és az ottani munka megismerésére
 • Viselkedéstan (etológia): ebben egy etológus lesz segítségünkre, akitől megtanulhatjátok a kutyák viselkedésének alapjait.
 • Kutyák kommunikációja: hogyan, mit és miért kommunikálnak egymással a kutyák
 • Kutyák viselkedési problémái és az ebből adódó konfliktusok, azok kezelése.
 • Kommunikációs tréning: interaktív tréning, hogy megtanuljátok, hogyan is tartsatok majd órát, miként osszátok meg tudásotokat az ügyfelekkel, hogyan kezeljétek a felmerülő problémákat.

A tanfolyam végén elméleti és gyakorlati vizsga vár rád, aminek sikeres teljesítése esetén a felnőttképzésről szóló törvény alapján, sorszámmal ellátott tanúsítványt kapsz tudásod elismeréseként.

A tanfolyamon való részvétel feltétele 8 hónaposnál idősebb  a saját kutya.
A gyakorlati oktatás napjai (15 alkalom) szombatonként a Népligetben, illetve külső helyszíneken lesznek.
További 2 alkalom ,vizsgára való felkészítés egyéni tréning keretében.
Az elméleti órák (12 alkalom) szerdánként vagy csütörtökönként 17 órától, előre megadott napokon, tantermi foglalkozás keretén belül kerülnek megtartásra.

Kutyatréner Tanfolyam
Kutyatréner Tanfolyam

A tanfolyamot vezeti:

Megyesi Eszter és Oleár Gábor

Kezdési időpontok:

2023. szeptember 6., szerda, 17 óra – ismerkedő beszélgetés, első elméleti óra

2023. szeptember 9., szombat, 15 óra – első gyakorlati foglalkozás

Mennyibe kerül?

A képzés ára: 390.000,- Ft/fő

Vizsga díj: 15.000.- Ft / fő

Előre foglalás esetén az alábbi kedvezményeket biztosítjuk:

Nálunk érdemes előre jelentkezni a tanfolyamokra!

2023. Június 30.-ig történő jelentkezés esetén a tanfolyam ára: 340.000,- Ft/fő

2023. július 31.-ig történő jelentkezés esetén a tanfolyam ára: 360.000,- Ft/fő

A tanfolyam díja 3 havi , kamatmentes részletben fizethető.

Jelentkezési határidő:
2023. augusztus 21.

Kutyatréner Tanfolyam

Elméleti és Gyakorlati Oktatóink:

IZSÁK VIKTÓRIA

Kutyuskam.hu – Kutyák komunikációjának és viselkedésének szakértője

Óriási tudással rendelkezik a kutyák viselkedésérő. Elhivatott a tudatos gazdik és kutyáik közötti működőképes kommunikáció kialakításában. ” A kutyaiskolában eltöltött idő alatt, az egyéni és csoportos képzések során, rengeteg gyakorlati tapasztalatra tettem szert. Minden helyzet, kutya, gazdi tanít valami újat így a fejlődés folyamatos, sőt oda-vissza működik. Mivel megszállottja vagyok a kutyás témának igyekszem folyamatosan újabb és újabb technikákat tanulni, részt venni a különböző előadásokon és workshopokon, hogy minél több olyan tudás legyen a birtokomban, amivel segíthetek a Gazdiknak és kutyáiknak a közös hang megtalálásában.”

TÚZA ERIKA

Maya,Frida,Freya – hospice terápiás kutyák – Terápiás kutyák képzése

Doktor Mancsok Alapitványon belül  a hospice terápiás munkacsoport, állatasszisztált oktatás munkatársa.
2009 óta foglalkozik a terápiás kutyákkal első kutyája Maya 2011 ben vizsgázott, akivel azóta is együtt dolgoznak. Ma már 3 kutyájával látogatnak felnőtt és gyermek hospice ellátást nyújtó intézményeket. Jelenlétük nagyon sokat jelent a családoknak a búcsúzás igen nehéz és fájdalmas pillanataiba.

Előadásán a terápiás kutyák képzését ismerhetjük meg. A képzés folyamatát, terápiás kutyák életét és az állataszisztált hospice foglalkozások mindennapjait.

KURYS ANITA

Etológus – Viselkedésterapeuta.

Előadásán átvesszük az etológia alapjait és  meg ismertetminket ezzel a szemlélettel, így még izgalmasabbá téve a képzést.

Állatviselkedés kutató (etológus) (ELTE) és vadgazdálkodó (SZIE) felsőfokú végzett. Részt vett az ELTE, Etológia tanszékének kutya-farkas összehasonlító  vizsgálatsorozatában, melynek keretében farkast és kutyát is nevelt intenzív szocializációs módszerrel.
Tapasztalatait átvitte a képzési folyamatba és úgy véli: ” minden helyzet egyedi, hiszen az otthonunk, a környezet, a genetika, valamint és nem utolsó sorban a gazda személyisége alakítja a kutyával való kapcsolatot, ezáltal a kutya viselkedését.”

NÉMETH RÉKA

Állatmentő, Az Eszkuláp Állatvédő Egyesület Alapítója

Több évtizedes tapasztalattal a háta mögött, előadásán az Állatvédelemmel egy kicsit mélyebben ismerkedünk meg.
Nem csak a magasztos mindenki által szívmelengető Örökbefogadásokról lesz szó. A mindennapi működéshez  szükséges emberi és anyagi forrásokról, a hatósági szabályozásról egészen egy menhely működtetésének mindennapjaiig. Egy nehéz téma melyről végre egy szakértővel, nyíltan beszélhetünk.

FÜREDI GÁBOR

Fizioterapeuta

Minden kutya életében eljön az idő mikor kicsit többet kell foglalkoznunk az izma és csontjai állapotával. Ezért kértük fel Gábort vigye közelebb tréner tanulóinkhoz az egészségügy ezen területér.
2 éve végeztem Kutya-fizioterapeutaként a Terápia az Állatokért Alapítvány által biztosított képzésen. A gyakorlati időmet a Chiru-Vet Rehabilitációs Központban töltöttem, ahol az oktatóimmal közösen, rengeteg érdekes esettel találkoztam az eltöltött idő alatt.
A célom, hogy a gazdik ismereteit szélesítsem a mozgásszervi megbetegedések javítási lehetőségeinek területén, hogy kedvenceik hosszú időn keresztül megőrizhessék mobilitásukat és mozgásszabadságukat.

CSISZÁR ENIKŐ

Obedience és Rally Obedience képzés, segéd bíró

Több éve az Obediencre szakosodott oktató, az alap engedelmestől a vizsgára készítésig széles körben fejleszt kutyákat. 2022 évben megszerezte az Obedience segédbíró fokozatot, mely alapján Magyarország területén hivatalos versenyeken bíráskodhat. 

TAMÁS DANIELLA

Kutyatréner

Tréner tanulóinknak a tanfolyam alatt az Agility versenyeken szerzett több éves tapasztalatait osztja meg. Gyakorlati órája alatt kipróbálhatjuk az Agility eszközeit és megismertet az oktatás felépítésének alapjaival.

Trénerként a kutyák rehabilitációjával foglalkozik, egyéni ügyfelei hosszú távon számíthatnak segítségére a kutyák és gazdik mindennapi együttélésének rendezésében.

MATUSKA REGINA

Állatorvos

Matuska Regina vagyok, már második éve dolgozom állatorvosként. Gyermekkorom óta meghatározó szerepet töltöttek be az állatok az életemben, 8.-os koromban csöppentem bele a kutyás világba először az engedelmes tanfolyamok, majd az agility révén. Szabadidőmet általában a helyi kutyasulin vagy a körülötte levő mezőn töltöttem, hétvégente versenyekre jártunk. Sosem volt kérdés, hogy “mi szeretnék lenni, ha nagy leszek”, tisztán lebegett a szemem előtt.

 Amellett, hogy lehetőségem van segíteni a négylábúakon, fontosnak tartom a gazdik hiteles forrásból történő tanítását, ismereteik bővítését, így nagy hangsúlyt fektetek a mindennapokban is a tulajdonosok részletes tájékoztatására. A prevenció, azaz megelőzés egy nagyon fontos pillére a kutyatartásnak, legyen szó kutya-gazdi párosokról, vagy kutyasuli szinten a kiképzőkről-gazdikról. Sok baj, akár tragédia is elkerülhető, ha megfelelően tájékozottak és felkészültek vagyunk, így a gyógyítás mellett ezt a vonalat szeretném népszerűsíteni, ezért is nagy öröm számomra, hogy a tréner-képzés keretein belül részt vehetek a leendő kiképzők tudásának gyarapításában.

Tanfolyamainkon előadást tartottak: 

VOJTILLA ZSUZSANNA

Állatorvos

Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi karon végzett 2012 ben. Az egyetem elvégzése után hatósági állatorvosként kezdet dolgozni, majd 2014 januárjától a budapesti Illatos úti ebtelepen  lett állatorvos, ahol a rutin kezelések és műtétek elsajátításán túl betekintés nyerhetett egy ilyen létesítmény sajátos világába. A megismert állatgondozóktól, állatorvosoktól rengeteget tanult a kutyák lelkéről, kommunikációjáról. Ma saját orvosi rendelőjében segít a gazdiknak, kedvenceik ellátásában.

Előadásán tudást kaphatunk a kutyák kötelező oltásairól, betegségekről és általános segítségnyújtásról, saját tapasztalatait átadva segít, hogy segíthessünk.

TÓTH KATINKA

Etológus – SciDog iskolavezető

Előadásán átvesszük az etológia alapjait és  meg ismertetminket ezzel a szemlélettel, így még izgalmasabbá téve a képzést. Területe: Viselkedésterápia, tanfolyami oktatás, kölyök tréning, tanítás magasabb szinten, online kurzusok, EtoFuti  Végzettsége: Biológus, Számítógépes és Kognitív Idegtudomány, a Természettudományi Kutatóközpont munkatársa Kutyái: Füles, Rasid, Pocak, Manó, Kesu

PETRÓ ESZTER

Etológus és a Do As I Do in Hungary tulajdonosa

Több éven keresztűl az Eötvös Loránd Tudományegyetem, Természettudományi Kar munkatársa, több témának kidolgozója. 2009 óta kutyakiképző, 2014 év volt életében a Do as I do kutyakiképző alapításának ideje.
” Amiben hiszünk…  Versengés helyett együttműködés –ebben segít a Do as I do azoknak, akik küzdenek a kutyájukkal”

Előadásán átvesszük az etológia alapjait és  meg ismertetminket ezzel a szemlélettel, így még izgalmasabbá téve a képzést.

Ha bármilyen kérdésed merülne fel amire szeretnél a jelentkezés előtt választ kapni keress minket bizalommal a varosikutyazas@gmail.com elérhetőségünkön vagy tedd fel kérdésedet itt.

Elfogadom az:

Trénerek: 

Oleár Gábor

Vezető Tréner

Megyesi Eszter

Vezető Tréner

Németh Tamara

Németh Tamara

Tréner

Segítők:

Füredi Gábor

Segítő