fbpx

Válassz az Urban Dog Training lehetőségeiből

U.D.T. Moduláris Képzések

Klikkelj velünk

Klikkelj Velünk!

Figyelj Rám!

Laza Póráz! Könnyed Séta!

Egyéni és Privát képzések

A egyéni tanfolyamon és órákon, trénerünk csak veletek fog foglalkozni, akár már az alapoktól kezdve is.

Ilyenkor, mivel minden figyelem rátok irányul, gyorsabban tudtok majd haladni és tényleg gazdira és kutyájára, azaz személyre tudjuk szabni a képzéseteket.

 

English Language Courses

Ausbildung in Deutsch

U.D.T.  Tanfolyamok

UDT Alap tanfolyam

UDT Haladó tanfolyam

UDT Kölyök Program

Csoportos Tréning

Kutya Tréner Tanfolyam

Tréning Tippek

A tiltás fontossága

A hétvégén középfokú tanfolyamunkon, illetve a tréner tanfolyamon is előkerült a tiltás gyakorlása.

Trénerként gyakran találkozunk azzal a jelenséggel, hogy a kutya nem veszi komolyan, amikor a gazdi rászól. Az esetek igen nagy százalékában ez nem is okoz igazi problémát, hiszen a tiltás nem egy olyan helyzetben történik, amikor súlyos következménye lenne, ha a kutya nem követi az utasításainkat.

Viszont van az pár százalék, amikor akár életet is menthet az a tiltás, illetve az egyik leggyakoribb probléma megszüntetéséhez vezet: az utcai felevés.

Mindenki találkozott kölyökkorban, vagy frissen örökbefogadott, mentett kutyák esetén azzal a jelenséggel, hogy a kutya minden ehető és nem ehető dolgot megpróbál felszedni a földről. Ehhez fontos megértenünk, hogy kölyökkorban ez a világgal való ismerkedésnek része is: a kutya a szájával ismerkedik sok mindennel, hiszen nincs keze, amivel megtudná vizsgálni az őt körülvevő világot. Tehát maga az a viselkedés, hogy mindent a szájába vesz alapvetően normális. Mentett kutyáknál pedig általában az éhezés váltja ki, ami szintén egy ’abnormálisan normális’ viselkedés. Ettől függetlenül természetesen nem jó, ha ez megtörténik és nekünk gazdiknak meg kell tanulnunk ebben a helyzetben reagálni és jól reagálni, ami a kutya számára nem feltétlenül pozitív, de ebben a helyzetben nem is ez a cél feltétlenül.

És akkor jöjjön az Írás legfontosabb része: „Hogyan tiltsunk jól?”:

Benedek és Mokka

Timit egy kutyaovi csoportban ismertük meg. Meglepő, mert nem én választottam trénert, hanem Mokka választotta Timit.

Mokka és tanítója között azonnal megvolt az összhang. Timi céltudatatos, kitartó, jó pedagógiai érzékkel rendelkezik, aki a kutyának megtanítja, gazdival elhiteti, hogy nincs lehetetlen.

Elkötelezett és szorgalmas munkával bármelyik négylábúból lehet menő városi kutya. A kreativitása, megbízhatósága és a rugalmassága pedig határtalan. Az órái jól felépítettek, sikerorientáltak és sokoldalúak, amiket a hétköznapokban könnyen lehet gyakorolni, alkalmazni.

Lényeges, hogy Timi nem „mindenttudó tanár”, hanem segítő, tanácsadó, aki mindig elérhető. Nála nem csupán játszunk a játék-kevéért, hanem játszva tanulunk, ami tartós és könnyen előhívható tudást nyújt nekem és Mokkának is.

Kérdés esetén írj vagy hívj minket bátran!

Elfogadom az: